Kategorier
Tandläkare

Tandläkare med både traditionell och innovativ tandvård i Solna

Att gå till en tandläkare i Solna har varit sig likt de senaste 20 – 30 åren. Men nu har även tandvården tagit steget in i framtidens teknik med nya produkter.

Tandvården har onekligen tagit stora steg framåt sedan man började använda sig av tandläkare. Idag är nog de flesta tacksamma för att tandläkare kan använda sig av bedövning och sådant innan de drar ut tänder. En period trodde man att bara man borstade tänderna ordentligt slapp man hål och karies. Idag har vetenskapen inom det dentala insett att det finns mängder av parametrar som påverkar.

Det kan vara arvsanlag som exempelvis missbildningar under fosterstadiet som spelar roll. Många tandläkare i Solna arbetar i ett preventivt syfte i samarbete med tandsköterskor. Det är inte att de vill tjäna så mycket pengar som möjligt, snarare tvärtom. De vill att patienterna sköter sina tänder så väl att patientens kostnad hålls nere.

Tandläkare som arbetar med dental innovation

Det är många patienter som haft tandställning som unga. Antingen har tänderna långsamt gått tillbaka eller så har man sneda tänder man själv är missnöjd med. Som vuxen är man föga imponerad av att gå runt med en så kallad räls i munnen. Då är dental innovation, som en genomskinlig tandställning, som knappt syns, det bästa. För den som vet hur en bettskena ser ut så påminner den lite om en sådan fast tunnare.

Steg för steg byter man med hjälp av tandläkaren ut den genomskinliga tandställningen tills man nått målet. Många vuxna är tacksamma för denna innovation som gör att man kan rätta till tänder som man tycker är sneda. Ingen ser att man har en tandställning som magiskt flyttar tänderna till rätt plats. Idag är tandvården ett område där forskningen tar stor plats för att kunna ge hjälp åt patienter med sina tänder i framtiden. 

För att kunna få mer information besök hemsida: tandläkaresolna.nu