Kategorier
Bygg & Renovering

Rörmokare i Uppsala installerar

Du som ska installera något som rör värme, ventilation eller sanitet, ska undvika att göra det själv. Istället ska du anlita en behörig rörmokare i Uppsala.

Om du misstänker att något har blivit fel i din kropp, börjar du förhoppningsvis inte att operera dig själv. På samma sätt bör du förhålla dig till problem som uppstår i ditt hus. Du ska naturligtvis anlita en utbildad yrkesman om dina avloppsrör börjar läcka eller om du behöver dra in nya rör för ditt vattenburna värmesystem.

Vi vet att våra försäkringsbolag får betala ut flera miljarder årligen för vattenskador i fastigheter. Det kan självklart bero på omständigheter som en boende inte förorsakat. Samtidigt uppstår läckage där försäkringsbolagen vägrar att betala ut skadeersättning. Då har en amatör eller hemmafixare varit i farten.

Behov av rörmokare i Uppsala

Olof har fått en forskartjänst i Uppsala. Familjen ska flytta till staden och de har funnit en äldre villa i ett närområde som de köpt. Det finns dock ett problem. Villan är inte helt anpassad för moderna människor. El och vatten är visserligen indraget men det finns ingen anslutning till något kommunalt avloppsnät. De måste alltså skaffa någon form av minireningsverk.

Invändigt måste huset renoveras. Köket måste byggas om och nya hushållsapparater ska sättas in. Oljepannan i källaren ska rivas ut och istället ska det vattenburna värmesystemet försörjas med energi via en värmepump. Dessutom ska några rum ha värmegolv. Olof har alltså en uppsjö av åtgärder som måste genomföras.

En rörmokare i Uppsala bygger om

Olof har vare sig tid eller kompetens för att göra de ombyggnader som huset och familjen kräver. Men lyckligtvis finns det rörmokare i Uppsala som kan hjälpa till med de flesta åtgärder där det krävs kunnande och behörighet inom värme, ventilation och sanitet. En representant från VVS-firman kommer på besök och efter några dagar får han en fast offert med garantier.

Firmans rörmokare börjar med att installera nya toalettstolar och drar ledningar från kök och badrum till det minireningsverk som placeras en bit ifrån själva huset. Firman tar jobbet som totalentreprenad och de ser till att ledningar för jordvärme läggs ut på tomten. Värmepump och ackumulatortank sätts in i huset. Värmegolv läggs ut i badrum och vardagsrum. När alla installationer gjorts ser rörmokaren till att golv och radiatorer får rätt temperatur.