Kategorier
VVS

Rörmokare Stockholm – relining kan fungera

Stambyte är ett ord som som de flesta känner panik kring och detta även med viss rätt. Det är påfrestande att leva i en fastighet där ett stambyte sker då man dels ser den egna lägenheten förvandlas till en byggarbetsplats och där man dels också tvingas exempelvis dela dusch och toalett – under viss tid – med sina grannar. Att ett stambyte dessutom innebär att badrummet måste rivas ut är ytterligare ett minus. Kort sagt: det handlar om ett stort projekt som påverkar alla. Frågan är om det måste ske?

Frågar man en rörmokare i Stockholm om den saken så är svaret att ett stambyte någon gång måste ske – men att det finns alternativ som kan skjuta detta på framtiden. Idag ser man att en relining börjat bli ett både populärt och funktionellt alternativ till ett stambyte och att denna metod är fungerande för både villaägare och exempelvis större BRF:er.

En rörmokare i Stockholm kan genomföra en relining i både stora fastigheter och i vanliga villor. Det första som ska redas ut är kring huruvida stammarna kan fungera för en relining och om så är fallet så är det nästan uteslutande en bra lösning.

Så fungerar en relining

Vad är då en relining och vilka fördelar finns? En relining kan beskrivas som att en rörmokare i Stockholm använder de befintliga stammarna som mallar för att gjuta nya med. Stammarna som kan vara full av sprickor och i allmänt dåligt skick fylls med epoxiplast och då den stelnar så bildas nya rör och ledningar på insidan av dessa.

De stora fördelarna med detta är att det dels inte påverkar vardagen för de boende – en relining går fort och man behöver inte riva ut väggar för att genomföra projektet. Dels så är det betydligt billigare och dels så handlar det heller inte om några höga ljud och en massa byggjobb i samband med att man genomför reliningen.

Kort sagt: det handlar om en effektiv lösning som kan mota det jobbiga stambytet på framtiden. Med rätt rörmokare i Stockholm så får du en relining som håller i 20-30 år. Någon gång måste ett stambyte genomföras, men det går definitivt att skjuta upp det genom en relining.